Følg Vibro

Mujtaba Hussain om å utfordre seg selv, tørre å feile og traineeprogrammet i Posten

VIBRO Internship møtte den tidligere VIBRO kandidaten, Mujtaba Hussain for å snakke om hans opplevelser i traineeprogrammet til Posten. Mujtaba var blant de fem heldige kandidatene som ble plukket ut til Postens traineeprogram, av totalt 350 søkere. Mujtaba ble introdusert til Posten som en relevant kandidat av VIBRO Internship høsten 2016. VIBRO fortsetter samarbeidet med Posten og ønsker å gi nysgjerrige studenter et innblikk i hvordan en typisk VIBRO kandidat kan se ut, hvordan det er å være trainee og hva som kreves for å lykkes som trainee.

Foto av: Stephen Simmersholm
Foto av Stephen Simmersholm

Mujtaba er ung, ambisiøs og drives av konstant utvikling. Han er født og oppvokst i Oslo, en skikkelig ¨Oslogutt¨, som han sier. Mujtaba beskriver seg selv som søkende, en som ikke er redd for å prøve ut nye ting for å finne ut av hva han virkelig vil. Før han startet med økonomi, prøvde han realfag, rettslære og engelsk fordypning. Til slutt tok han en master i Økonomi og Administrasjon med fordypning i Finans. Mujtaba forteller at han alltid har vært en som liker å bevege seg i ulike retninger for å se hva mulighetene hans er. I tillegg liker Mujtaba å utfordre seg selv for å ha en kontinuerlig selvutvikling. Kombinasjonen av å ikke vite nøyaktig hva han ville, og ønsket om å tilegne seg arbeidserfaring med en bratt læringskurve, var grunnen til at han søkte på traineeprogrammet i Posten gjennom VIBRO Internship.

 

Traineeprogramet i Posten

I Postens toårig traineeprogram får traineene muligheten til å arbeide i tre forskjellige avdelinger i en periode på seks til åtte måneder med oppgaver tilpasset deres kompetanse og læringsbehov. I tillegg til hospiteringene er traineene også på en tre måneders driftshospitering for å få bedre innsikt i Postens verdikjede og for å få ledererfaring. I driftshospiteringen kan en bli kastet ut i alt fra nattarbeid, postsortering, distribusjon til lagerarbeid. Posten sitt 19 år gamle traineeprogram er godt implementert i selskapet. Alle ansatte i Posten vet hva en trainee er og ønsker dem velkommen og gir dem innsikt i arbeidshverdagen i Posten. Traineene blir veiledet gjennom programmet av hospiteringsledere, traineekoordinatoren, mentorer og et alumni-nettverk av tidligere traineer.

Det som er mest attraktiv med Traineeprogrammet for Mujtaba er å ha muligheten til å få bred erfaring i form av de 40 ulike hospiteringsoppgavene han kan velge mellom. ”Den bredden er unik, og du får mye ansvar dersom du ønsker ansvar.” I tillegg trives Mujtaba med fleksibiliteten og tryggheten av å ha et sikkerhetsnett og folk som støtter utviklingen din. Han hadde høye forventninger til trainee programmet, men ble imponert over at det var enda bedre enn forventet.

Hva som er utfordrende eller krevende med traineeprogrammet er veldig individuelt, siden det er veldig mye fokus på personlig utvikling og da har jo alle sine egne utfordringer, sier Mujtaba. Men med litt hjelp er heldigvis alle utfordringer overkommelige. ”Det er mange utfordrende situasjoner, men ingen er så utfordrende at du ikke klarer å komme deg gjennom. Møter du på en vegg, har du fire, fem stykker bak deg som løfter deg over veggen.”

Mujtaba tror at det er mange som føler at en fulltidsstilling er det sikrere valget sammenlignet med en traineestilling. ”Men hos Posten er det jo begge deler. Om du får tilbud, vil du få muligheten til et toårs traineeprogram og deretter fast stilling.”

 

Hvordan lykkes i et traineeprogram?

For å lykkes som trainee er tre ting essensielle i Mujtabas øyne. Først og fremst åpenhet. Uten åpenhet får man ingen utvikling. ”Du må være åpen for å innse at du har mangler og forbedringspotensial.” Det å kunne sparre med andre, være omgitt av folk som ønsker å hjelpe og at du føler at du er i en trygg arena er veldig viktig for utviklingen, sier Mujtaba.

Engasjement er minst like viktig. Det er helt opp til deg selv og ditt engasjementet hvor mye ansvar du får. ”Ønsker du ansvar, får du det. Det er det som er så fint med programmet. Du kan få ansvaret for store prosjekter, og du får tilliten som trengs.”

Til slutt er det viktig å ta utfordringer på strak arm. Til enhver tid. ”Når man er i en fulltidsstilling, har man kanskje ikke råd til å feile like mye. Vi er i en posisjon hvor vi har råd til å feile. Feiler vi, har vi mange som hjelper oss tilbake.” I Posten oppfordrer de deg til å prøve deg frem, ta andre fagområder og de motiverer deg til å finne din egen arbeidsmetode og din måte å jobbe på. Hva er det som funker best for deg? Og for at du skal finne det ut, så må du jo feile. ”Det betyr ikke at du skal gå rundt å feile hele tiden. Selvfølgelig skal man gjøre det bra, men det er helt ok å feile for å lære. Du må tenke på utbyttet av feilingen.”

Posten beskriver sin egen rekrutteringsprosess til traineeprogrammet som grundig, effektivt og raskt. Av alle søkere blir 40 invitert til rekrutteringsdagen, der vil de potensielle kandidatene få mer informasjon om konsernet, merkevarene, delta i gruppeoppgaver og gjennomføre individuelle tester. Cirka 20 av de 40 vil bli invitert til intervjuer med tilbakemelding på tester og ytterligere vurdering. ”Vi går jo gjennom en tøff rekrutteringsprosess hvor vi har søknaden først og deretter blant annet evnetester, gruppecase og et intervju med en psykolog. Det er en litt alternativ måte å ha intervju på. Det kan være skremmende, men det sikrer også at om du først blir rekruttert, passer du godt til jobben. Det er positivt både for arbeidsgiver og arbeidstaker.” Sier Mujtaba og han er overbevist om at den omfattende prosessen gjør at han trives så godt som han gjør og er fornøyd.

For å lykkes må man være godt forberedt! Mujtaba leste seg opp på Postens verdier og hvilke kompetanse de ønsker og knyttet det opp mot sine egne erfaringer. Og selv om det sies at man ikke kan øve på evnetester, så har Mujtaba tatt lignende tester før og lest litt om gruppecase på generell basis. ”Intervjuprosessen i Posten var den jeg forberedte meg best til. Så i etterpåklokskap skulle jeg ha forberedt meg like godt til de andre jobbene jeg søkte på”

Mujtabas anbefaling til andre er at må søke og forberede seg godt. ”I Posten vektlegger de verdier. Les deg godt opp. Du kan være god på tester og caseoppgaver, men til syvende og sist skal de rekruttere en kollega. Og da må du passe inn som person.”

Kontakt oss ved å bruke skjemaet under: