Følg Vibro

SPOTLIGHT

KLESBUTIKKER VS. BRUKTBUTIKKER

h
Foto av: Stephen Simmersholm & Masa Paunov

 

Det er ikke alltid enkelt som ungdom å kjøpe de klærne man er interessert i. Det kan koste opptil flere tusen kroner å kjøpe et helt antrekk fra topp til tå. Klær er på mange måter både med på å uttrykke hvordan du føler deg og si noe om hvordan du er som person. På grunn av dette er det nødvendig for mange unge mennesker å uttrykke seg gjennom klærne de bærer, derfor har jeg forsøkt å finne billige muligheter til å kjøpe klær og antrekk. Den enkleste og kanskje kuleste muligheten jeg kom fram til er å kjøpe klærne fra bruktbutikker. I bruktbutikker finner du et stort utvalg og vanligvis ganske like varianter av plaggene du leter etter – bare til en billigere pris. Det er mennesker som kanskje har kjøpt feil størrelse eller ikke er fornøyd med klærne sine som gir dem bort til bruktbutikker. Ofte er det også klær fra 80 og 90-tallet, noe som er ganske inn i moten i dag. For å prøve å vise at man kan finne ganske like antrekk billig har vi gått rundt på gata og tatt bilde av folks antrekk, og så forsøkt å matche dem ved å sette sammen antrekk i bruktbutikk.

 

Pia (21)

Hele antrekket koster ca 1500kr

 

Her er antrekket vi satt sammen i bruktbutikk inspirert av Pia sitt antrekk:

Selv om antrekket ikke er helt likt som Pia sitt, forsøkte vi å skape samme vibe som hun hadde.

 

Hansker: 175 kr

Lue: 50 kr

Jakke: 395 kr

Bukse: 20 kr (fra tidligere markedsdag)

Skjerf: 40 kr

pris til sammen: 680 kr

 

Mann (25)

 

Selv om vi ikke har pris på antrekket prøvde vi likevel å sette sammen et lignende antrekk, her er antrekket vi satt sammen i bruktbutikken:

Jakke: 295 kr
Lue: 50 kr
Skjerf: 45 kr
Bukse 20 kr (Fra tidligere markedsdag)
Pris til sammen: 410 kr

 

Her er et antrekk vi satt sammen for moroskyld. Jakker med sauepels har vært populært i det siste. Skjerfets farge, sennepsgult har vært populært en stund nå derfor inkluderte vi dette skjerfet. Vesken er inkludert just because 🙂

Jakke 495 kr (Du kan finne en ganske lik jakke til nesten lik pris i vanlig butikker også)
Veske: 85 kr
Skjerf: 30 kr
Bukse: 20 kr (fra tidligere markedsdag)
Pris til sammen: 630 kr

 

Håper ungdom som ikke har så mye penger å bruke på klær, kan få inspirasjon til å prøve ut forskjellige metoder for å skaffe seg billigere outfits – enten det er fra bruktbutikk, loppemarked, eller om det er arvet klær fra slektninger og venner. Det er viktig å få med seg at vi bare var i én bruktbutikk gjennom hele dette prosjektet, forestill dere hvor mange flere klær det er i de forskjellige bruktbutikkene. Noen bruktbutikker har flere gamle klær mens andre har klær som er mer inn i moten som eks Robot og Velouria på Grünerløkka.

 

Modell: Masa Paunov
Tusen takk til bruktbutikken UFF

 

Flere antrekk fra gata:

      

     

     

 

 

VIBRO MAG har det redaksjonelle ansvaret for sakenes presseetiske grunnlag, men meningene som uttrykkes er knyttet til produsentens/ journalistens egne oppfatninger og opplevelser. Vi ønsker å være en plattform for alle som ønsker å uttrykke seg, og står derfor ikke nødvendigvis bak alle utsagn.

Hibo Harun

JOURNALIST

Jeg liker fotografi og bøker. Jeg engasjerer meg for mye forskjellig men spesielt for at alle skal føle seg inkludert, derfor er jeg glad jeg kan være med på å få frem forskjellige ungdomers tanker og meninger.

19 år, Hibo-1998@hotmail.com

 

Relaterte saker

se alle