Følg Vibro

SPOTLIGHT

DEL 3. EN GUIDE TIL URBAN MOVES, STREETDANSENS PRIDE

h

Foto av André Wulf / Dreiemoment AS.

Del 1/Del 2

URBAN MOVES 2018

Årets event inkluderte en historisk line-up takket være Dj Stew og Huyen. Electric boogaloos, Elite Force Crew og Dancefusion i tillegg til medlemmer fra Rocksteady Crew og MOP TOP, sto alle sammen på norsk scene. Det var over 10 år siden de har vært samlet på den måten. At gjenforeningen skjedde her i Oslo var en ære.

En som holdt publikum engasjert gjennom hele festivalen var MCen Zeps. Mellom showene underholdte han oss med sin freestyle rapping. Han valgte ut forskjellige folk å rappe om og fikk det til å rime på flere gøyale måter. Han var en av mange høydepunkter denne festivalen en burde opplevd live.

IT´S SHOWTIME

Tidligere har Urban Moves hatt showcase hvor dansere fikk muligheten til å sette sammen en koreografi og fremføre det for et publikum, men i år var det en liten vri. Danserne fikk mulighet til å konkurrere med deres koreografier.

Det var syv showcase hvor crewene danset til ulike musikksjangre. RnB, House, Hiphop og Kpop var noen av de vi kjente igjen. Av de syv crewene gikk Moira, Club Femme og Zignation videre. Finalen vant det sistnevnte crewet -Zignation- med sin energiske og humoristisk koreografi.

 

Showcase dommerne med dansecrewene Moira, Club Femme og Zignation.
Foto av André Wulf / Dreiemoment AS.

 

Da showcasen var over ba verten oss sette oss nærmere scenen. Det var klart for battle. En stor gruppe med dansere fra ulike byer i Norge og land som Sverige, Danmark, Finland, Irland, Frankrike, Litauen m.fl, sto i tur for å vise deres tolkning av musikken.

Rundene gikk raskt unna og stemningen var fantastisk. Danserne ga publikum masse energi og delte sine personligheter med oss. Vibro ønsker å sette lys på de 5 mest bemerkelsesverdige battlerundene fra årets event.

 

TOPP 5 BATTLE RUNDER

 

5: Balder vs Marcio, semi-finale hiphop

DJen startet musikken og battlen var i gang. Da de to rundene var over var det på tide for dommerne å stemme. Buddha Strech ristet på hodet og sa noe til sine meddommere som ga dem latterkrampe. Publikum og danserne ble forvirret. Hva skjedde?

Før vi fikk tenkt ut flere spørsmål reiste Buddha Stretch seg og ropte: ”This round was wack!”.

Balder og Marcio nikket og sa seg enige. DJen spilt en ny track med mer futt i og danserne gikk fullt ut. Marcio gikk videre.   

   

4: Balder vs. Brian , kvart-finale hiphop

Battlen mellom Balder og Brian var nervepirrende. Dommerne klarte ikke å avgjøre hvem de likte best. Noe som var forståelige. Begge kom på scenen med ess i ermet. Dommerne stemte uavgjort to ganger før Balder vant den siste runden og ble sendt videre.

 

3: Chiara vs Marcio, kvart-finale hiphop

Hovedgrunnen til at denne runden er på tredje plass var samspillet mellom Chiara og Marcio. Når den ene gikk fullt ut gikk den andre enda lenger. Slik holdt de det gående til siste beat.  Runden endte med at Marcio skle baklengs på ryggen, tok en salto og landet på et bein. Publikums skrik runget i ørene langt etter at runden var over. Marcio gikk videre.

 

2: Pascal vs. Funky Moe , finale popping

I popping finalen møttes to dansere med ulike måter å uttrykke seg på. Der Pascal var smooth og leken var Moe eksplosiv og funky. Det var en underholdene og behagelig kontrast å bevitne. Pascal gikk av med seieren og premien på 500 euro.  

Fra venstre: Mr Wiggles, Terry Wright (nede), Popin Pete, Pascal og Suga Pop

Foto av André Wulf / Dreiemoment AS. 

 

1:Marikken vs. Marcio, finale hiphop

Når de to erfarne danselærerne Marikken og Marcio møttes til finalen, ble det fyrverkeri. Begge traff musikken på unike måter som fikk deg til å lure: “Danset de til samme beat?”. Etter to hektiske runder vant Marikken og battlene for Urban Moves 2018 var over.

Fra venstre: Buddha Stretch, Terry Wright,Marikken H.B og Link Brian.

Foto av André Wulf / Dreiemoment AS. 

 

Spørsmål: Urban Moves er et ambisiøst prosjekt med et fullpakket program. Det er mange ulike ting dere må tenke på for at eventet holder seg smidig. Dere har sikkert møtt på mange utfordringer. Kunne dere dele deres tanker med oss?

 

Camilla: “Det har vært veldig viktig for meg gjennom hele Urban Moves å ha like mange kvinner som menn på scenen som hovedaktører. Hvis det er mange mannlige dommere sørger vi for å ha kvinnelige aktører på scenen.”  

Litt skryt må vi gi til Clara Bajado som eneste kvinnelige dommer i år. Hun er en viktig aktør innen dansemiljøet i Paris og London både som danser og arrangør. Hun var også kommentator under den verdenskjente battle konkurransen, Juste Debout 2018.    

 

Huyen: “Vi ønsket å bygge videre på de gode grunnsteinene som Camilla og crew hadde lagt sjel og hjerte i over en årrekke. For Stew og jeg, som var årets organisatorer, gjaldt det å ære arbeidet som var gjort før oss. Vi var også opptatt å avslutte vår del på en god måte, så de neste som tar over har et bra grunnlag.

Vi har få store streetdans festivaler i Norge, så vi ønsker at også årets festival blir en suksess, slik at den kan få leve og vokse videre!”

 

Det håper også vi i VIBRO Magasin. Vi sees til Urban Moves 2019!

 

Jasmin Beegsi

JOURNALIST

Norsk-Somalisk jente som vil gjøre Oslo kulere. Brenner for dans, mote og historie. Erkefiende: janteloven. Mitt livs mantra: Carpe Natem. Insta:@bexyji.

21 år, beegsi.jasmin@gmail.com

Relaterte saker

se alle