0%

På vei opp – musikk Samir Madad

2

Samir Madad. Født 1995 i Afghanistan, men oppvokst i Oslo. Han startet med musikk i åttende klasse. Han jobber med blant annet Don Martin og Boss Castro, og er også en del av ungdomsrådet HipHop101 (med Boss Castro) som tilbyr kurs og studiotid for ungdom som holder på med hiphop. Han har også spilt på Sneakbo på John Dee.  Han er signert til Boss Castro’s Break Records. Har gitt ut mixtapen ‘’Unavigerende Tankekart’’ og singelen ‘’Skrivesperre’’.

Har du alltid hatt en lidenskap for musikk?
"Ja! Pappa spilte/spiller afghansk og indisk musikk i ørene hver morgen til kveld."

Hvorfor valgte du å satse på musikk?
"Jeg har alltid vært pratsom, og i tillegg så liker jeg rytme og rim, så musikk kom egentlig naturlig som ble en av interessene mine."

Vil du kalle deg selv dedikert til musikk?
"Ja! Dedikert til kunst, underholdning, musikk og positivitet."

Har lidenskapen din noensinne kommet i veien for sosialt liv, familie eller liknende?
"Faktisk ikke, den har vært mer til hjelp enn noe annet."

Vil du fortsette med musikk?
"Ja, jeg digger å skrive ferdig tekster og gjøre det om til lydfiler."

Hvor ser du deg selv om 5 år?
"På kontoret og jobber, og er sikkert enda lykkeligere, hvis mulig."

Hvem er det som har hjulpet deg? Har du jobbet alene?
"Jeg startet å skrive tekster på engelsk alene i flere år før jeg ble kjent med broren min, Boss Castro. Vi har vært side om side siden vi ble kjent og nå er jeg en del av Break Records selskapet og ungdomsrådet HipHop101."

Hva er ditt beste minne så langt i musikk-karrieren?
"Jeg har gitt ut et prosjekt hvor målet var å gi ut 26 sanger, en sang hver søndag i et halvt år, og jeg klarte det (mixtapen ‘’Unavigerende Tankekart’’) Andre ting jeg har oppnådd er å opptre på store spillesteder og noen av diktene mine er blitt hørt offentlig."

Har du noen tips til andre unge som vil prøve seg i bransjen?
"Jeg sier det som Don Martin sa det, "øvelse gjør mester, øvelse gir perfekt eller hvert fall nesten"."

Hva betyr musikk for deg?
"Veldig klisjé å si dette, men det første jeg gjør når jeg våkner og det siste jeg gjør før jeg sovner, er å høre på musikk. Musikk er mektig og kraftfullt, den kan på en måte veilede følelser, selvfølgelig betyr musikk mer enn mye for meg."

Tekst og foto: Naomi Kyllo Bandeh