0%

På vei opp – musikk Jonas Vincent

1

Jonas Vincent, 22 år. Han bor i Oslo men kommer fra både Norge og Sverige. Han begynte å spille gitar  i åtteårs alderen, lagde musikk på videregående og har i dag opp til 1.5 millioner lyttere av låtene han produserer.

jv3

Hvorfor valgte du å satse på musikk?
"Planen var egentlig å studere. Men jeg har alltid drevet med musikk, gjorde det for litt gøy egentlig. Etterhvert innså jeg at jeg kom  til å drive med musikk, kanskje for resten av livet. Så tenkte jeg; hvorfor ikke bare satse på musikk, hvis ikke så kommer man til å bare angre."

Hva er drømmen?
"Å kunne leve av musikk, bruke mye tid på å lage god musikk, bli flinkere og flinkere. Drømmen er å bli en stor artist. Det er ikke det som er hovedgrunnen, men det er jo greit å gjøre noe man liker."

Hva synes du om utviklingen i musikkbransjen?
"Mange sier det var mye bedre musikk før i tiden enn nå til dags. Men jeg føler at det er minst like bra musikk i dag. Men det er ikke alt som blir kjent. Det er mye bra musikk som aldri man har hørt som ligger der ute. Men mye fokus ligger også på penger og image, i hvert fall den musikken som man hører på radio. Men bransjen utvikles på en bra måte. Nå er det mye lettere å få musikk ut. Før måtte du signe med store plateselskaper, men i dag kan du legge musikk på Youtube, Soundcloud og liknende. Det er en kul tid å lage musikk på, siden det finnes så mange muligheter. Så det er både positive og negative sider naturlig nok."

Hva er ditt beste minne så langt i musikk-karrieren?
"Da jeg hadde gitt ut min første remixen, Ed Sheeran - I See Fire Jonas Vincent Den hadde den ligget ute to måneder, uten å fått noe særlig ros. Så husker jeg at jeg satt på en buss til skolen og fikk en mail av en musikkar, som fortalte at en av USAs beste blogger hadde postet remixen min og fire andre og at jeg hadde fått 50 000 avspillinger  på 2 timer! Å sitte på bussen og vite det. Det var litt moro."

Har du noen tips til andre unge som vil prøve seg i bransjen?
"Først finn ut; er dette noen jeg virkelig vil? Så  gjelder det å stå på og ikke gi opp. Uansett om man møter motgang så er bare å forsette.  Det er alt fra ukjente til kjente artister til folk i næringslivet til alt  som møter motgang men det er de som forsetter å jobbe som klare og får det til. Og selv om man tar det seriøst så er det viktig å ikke glemme å ha det gøy."

jv2

Tekst: Eric Nduwimana
Foto: Sim Bacolod