0%

”Let me take a selfie” Kommentar

0

”Let me take a selfie”, eller ”la meg ta en selfie” på norsk, er noe av det viktigste ungdommen i dag gjør, i tillegg til å ikke være arrogante, egoistiske eller klage på absolutt alt og ingenting. Hvor bra er ikke det? At vi har så utrolig mye, og velger å vise dette til hele verden, som virkelig ikke er egoistisk, fremfor å kaste bort tid på å gi penger til veldedighet for eksempel?

Det å sende 10 sekunders ”selfies” på Snapchat har blitt den nye kommunikasjonsmåten. Det som teller er at man sender bilde av seg selv, og ikke det at en så vidt kan skrive ”hva gjør du?” i teksten. Det viktigste er at du får informert vennene dine om at du er med ”beste” og at dere har bestilt to Grande Chocolate Cream Chip på Starbucks. Tusen takk for den nyttige informasjonen, den får jeg nok bruk for i livet.

Når vi først er inne på nyttig informasjon, må jeg bare få sagt hvor nyttig det var å lese den veldig meningsfulle bloggen til Sophie Elise om ”dagens outfit”, og de nye UGG-tøflene hun kjøpte for 2500 kroner.  Hun mener det var ”totally worth it” å bruke 2500 kroner på et par sko, når hun kan finne de samme skoene mye billigere, bare med et litt annet merke. Men da hadde hun ikke hatt ekte tøfler fra Australia, noe som bare er helt krise. Dette gjelder andre typer merker også, blant annet Abercombie & Fitch, hvor en så vidt ser merket på skjorta. Men er det ikke Abercrombie & Fitch, så er det ikke Abercrombie & Fitch, og da er det bare SÅ ikke verdt det, ikke sant?

Det som gjelder i dag er å ha akkurat samme klesstil som vennene sine. Du går på gaten og ser en vennegjeng med eksakt samme Parajumper-jakken og Michael Kors-vesken. Så unikt, utrolig inspirerende. Man sier at alle mennesker er ulike og at man skal være seg selv, så da drar jeg til butikken og kjøper meg en SVEA-jakke og Burberry-veske, siden det er tydeligvis oppfatningen av å være seg selv med egen, unik smak.

Ungdommer er så lite egoistiske i tillegg. Vi bruker penger på veldig nødvendige ting som merkeklær, Starbucks-kaffe og den nyeste iPhonen, istedenfor noe så unødvendig som å gi penger til trengende barn. Vi kunne ikke vært mindre egoistisk sier jeg bare. Jeg tipper det de fleste tenker når de gjør slike uselviske handlinger er, ”Stakkars barn som ikke har råd til Hollister hettegenser engang. Jaja, da får vel jeg kjøpe en i stedet.” Utrolig omtenksomt, eller hva?

Samtidig som vi er så uselviske, klager vi overraskende lite. For ingen andre har det så ille at de får gå på skole gratis, eller har så mange muligheter som vi har her i Norge. Det er helt grusomt, vi må gå på skole, liksom, men likevel klarer vi å være optimistiske og ikke klage i det hele tatt.

Alt i alt kan vi si at norsk ungdom i dag er langt i fra egoistiske, arrogante eller klagete. Vi bare synes det å ta bilde av seg selv 24/7 er veldig viktig i dagliglivet og at det er de små tingene som teller. For eksempel de lille merkene på Abercrombie & Fitch skjorten, som skiller de fra andre ikke-merkede skjorter, gjør de så utrolig mye bedre og absolutt verdt de 500 kronene ekstra vi må betale for de.

let-me-take-a-selfie

Tekst: Thea Draskovic
Illustrasjon: Solvår Øyen